Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura Leave a comment

Stim.. nu este cea mai favorabila perioada a noastra, avand in vedere tot ce se intampla in tara vecina, dar totusi ar trebui sa gandim pozitiv si sa ne axam pe deciziile noastre de viitor. Totusi, ne putem gandi la un singur lucru, scumpirea gazului, dar si a energiei electrice.

Astazi am sa va vorbesc despre casele eficiente energetic si cum ajung acestea sa fie eficiente energetic.
Peste tot in lume oamenii au devenit mai interesati de locuinte care sa aibe un consum de energie scazut, care tinde spre zero. Exista deja o directiva europeana in acest sens care a intrat in vigoare in ultima zi a anului 2020. Aceasta directiva se refera la constructiile de case pasive care ofera confort termic cu un consum scazut de energie.

Eficientizarea consumului de energie nu presupune doar izolarea locuintei ci si un sistem de incalzire ce se bazeaza pe energie regenerabila, cat si un sistem de ventilatie care sa extraga aerul viciat si sa-l fitreze, fara sa piarda caldura in acest proces.
unitati de ventilatie cu recuperarea caldurii

Daca ati ajuns in punctul acesta de a citi articolul, totusi va intrebai ce este o centrala de ventilatie cu recuperare de caldura? Ei bine, aceasta este unul din cele mai economice sisteme. Principiul de functionare este foarte simplu, aerul cald este extras din casa, iar caldura acestuia se transfera aerului rece absorbit de afara, incalzindu-l. Sistemul poate fi ultilizat si vara, pentru racirea casei.
Mai exact, pe o parte a schimbatorului se extrage aerul viciat din casa prin grile de ventilatie amplasate in tavanul existent, iar caldura din aer este recuperata inainte ca aerul viciat sa fie evacuat. In cea dea doua parte se introduce aerul proaspat in incapere, tot prin grile de ventilatie, aerul fiind filtrat de poluare, alergeni si praf. Aerul proaspat introdus este incalzit cu caldura recuperata de la aerul viciat care a fost evacuat.

Aer curat pentru plamani sanatosi1

Dar totusi cand putem sa ne achizitionam un astfel de sistem?

De preferat este sa ne gandim la acest sistem de ventilatie cu recuperare de caldura din faza initiala a proiectului pentru casa. E mai usor sa construiesti o casa de la zero, o casa eficienta energetic decat sa imbunatatesti eficienta energetica a unei case deja locuite, de aceea este foarte important proiectul unei case din faza incipienta, deoarece ai control total asupra constructiei si poti alege o orientare care sa sporeasca eficienta energetica a locuintei, precum si materialele, de la bun inceput.
In faza de proiectare se va dimensiona echipamentul, se vor face calcule personalizate, asta fiind in functie de numarul de persoane, camere, destinatia acestora etc.
In final intocmindu-se o oferta (cere oferta de pret ventclima_is@yahoo.com) personalizata pliata pe nevoile dvs, dar si a casei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button